Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Insecticid de contact Actellic 50EC 1L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

250 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Actellic 50EC  1 litru   Actellic 50 EC este un insecticid pentru combaterea daunatorilor de depozite ce contine metil pirimifos. Este un produs deosebit de eficient, cu o puternica actiune de contact, de ingestie si fumiganta, in depozit. In Romania produsul este omologat la:
Cultura  Daunatori  Doza
Spatii de depozitare (numai pentru aplicare automata)  Daunatori de depozite  1% (50-100 ml/mp)
Cereale depozitate (pentru consum)  Daunatori de depozite  10 ml p.c./t cereale (diluat in 1 litru de apa)

Recomandari de utilizare:

Pentru spatii depozitare
Depozitele de seminte trebuie tratate cu seminte automate (generatoare de ceata rece) inainte de recoltare (sfarsitul primaverii). Se inchide depozitul intre 24-48 de ore dupa care se aeriseste bine. Dozarea generatoarelor de ceata rece se face in functie de tipul si specificatia lor fara a se depasi doza recomandata pe suprafata. Pentru rezultate bune, efectuati tratamentul atunci cand depozitul este gol.

Pentru cereale depozitate
Semintele trebuie tratate imediat ce este posibil, pe masura ce acestea sunt incarcate in depozit pe banda. Semintele care prezinta o usoara umiditate, trebuie uscate inainte de tratament. In cazul in care uscarea nu este efectuata, poate reduce eficacitatea tratamentului prin degradarea insecticidului. Pentru cele mai bune rezultate in utilizarea acestui produs, umiditatea semintelor ar trebui mentinuta sub 15%. Daca umiditatea este mai mare, eficacitatea si durata de actiune a produsului scad. Se recomanda personal calificat pentru utilizarea acestui produs.
Timp de pauza pentru insecticidul Actellic 50 EC: 28 de zile la grau; 21 de zile la mar, lucerna, tomate, pomi fructiferi, vita de vie.

Cultura  Daunatorul  Doza  Doza pentru 10 ml
Mar  Viermele marului (Cydia pomonella)  0,05%  10 ml/20 L
Prun  Viermele prunelor (Cydia funebrana)  0,05%  10 ml/20 L
Grau  Plosnitele cerealelor (Eurygaster spp.)  1,0  l/ha
Tripsul graului (Haplothrips tritici)  2,4  l/ha
Lucerna  Tantarul florilor de lucerna (Contarina medicaginis)  1,0  l/ha
Viespea semintelor de lucerna (Brruchophagus roddi)  1,0  l/ha
Legume sera  Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum)  0,1%  10 ml/10 L
Varza  Paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae)  0,05%  10 ml/20 L
Tomate  Paduchele solanaceelor (Macrosiphum solani)  0,1%  10 ml/10 L
Pomi fructiferi  Paianjenul din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus)  0,2%  10 ml/5 l
Cires  Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae)  0,05%  10 ml/20  L
Vita de vie  Molia vitei de vie - eudemisul (Lobesia botrana)  0,1%  10 ml/10 L
Spatii de depozitare  Daunatori de depozite: Gargarita graului (Sitophilus granaries), Gargarita orezului(Sitophilus oryzae), Gandacul din Surinam (Oryzaephilus surinamensis), Gandacelul fainii (Tribolium confuses), Gargarita fasolei (Acanthoscelides obsoletus), Molia cerealelor - adulti (Sitrotoga cerealella), Molia cenusie a fainii (Ephestia kuehniella), Molia fructelor uscate (Plodia interpunctella)  1 %
(50-100ml/100mp)  10ml/1 L /
10-20mp
Spatii de depozitare  Cereale depozitate (samanta de consum)  10 ml p.c./tona cereale/1 litru apa  10ml/1 L apa/tona seminte
Tratament samanta de consum - Tratament ?sandwich?: se vor efectua tratamente la fiecare 10-15 cm din stratul de seminte. Se recomanda: 10ml produs/1 L de apa/tona de seminte.
In caz de necesitate se vor aplica si alte metode de dezinsectie, cum ar fi:
Fumigalia: se va folosi un produs special creat in acest scop, lasandu-se camera tratata inchisa timp de 4-5 ore, pentru depunerea particulelor pe toata suprafata tratata. Cerealele tratate pot fi consumate de oameni si animale imediat dupa tratare. Cerealele tratate pot fi semanate cat de curand este nevoie dupa tratare
(Clasificare si securitate cf regulament
Trimite mesaj
Din Gura in Gura