Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid complet pentru cultura de porumb Lumax 537,5SE 5L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

400 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Lumax 537,5SE 5 litri Omologari

Erbicid Lumax 537,5 SE
Porumb
Buruieni combatute: Buruieni anuale monocotiledonate si dicotiledonate, partial perene: cornuti (Xanthium), zarna (Solanum), mustar (Sinapsis), ridiche salbatica (Raphanus) si pristolnic (Abutilon), Palamida (Cirsium Arvense)
Momentul aplicarii: postemergent timpuriu (porumb 3-4 frunze, buruieni dicotile 2-3 frunze, buruieni monocotile inainte de infratire)
Doza: 3-3,5 l/ha - se aplica impreuna cu un adjuvant nonionic
Zona tampon pana la apa de suprafata: 15 m

Mod de actiune Erbicid LUMAX 537,5 SE  Lumax este o combinatie de 3 substante active cu moduri de actiune complementare.
S-metolaclor este preluat in timpul germinatiei si rasaririi buruienilor prin coleoptil si translocat in intreaga planta. Astfel, buruienile sunt distruse inainte, in timpul sau imediat dupa rasarire. Preluarea prin radacini este mai redusa decat preluarea prin coleoptil. Are efect de lunga durata (4-6 saptamani).
Terbutilazin face parte din grupa triazinelor si este preluat de buruieni prin radacini si frunze, este translocat in xilem si se acumuleaza in varfurile de crestere si frunze ale buruienilor. ?esuturile se ingalbenesc, dupa care se necrozeaza.
Mesotrione este o substanta cu actiune sistemica, este absorbita prin radacina, tulpina si frunze si se transloca rapid prin xilem si floem in intreaga planta. Actioneaza prin inhibarea enzimei HPPD, inhiband direct biosinteza carotenoidei din buruienile tratate. In consecinta, clorofila este distrusa foto-oxidant ceea ce duce la albirea buruienilor sensibile.

Mod de utilizare Erbicid LUMAX 537,5 SE

Lumax permite combaterea majoritatii buruienilor din cultura de porumb, dintr-o singura trecere. Aplicat in postemergenta timpurie are actiune multipla asupra buruienilor rasarite, dar si actiune de lunga durata la sol. Utilizat conform recomandarilor, Lumax este selectiv pentru cultura de porumb.
Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau alte plante (ex. sfecla, mazare boabe, fasole de camp, in fibra, legume, struguri, pomi fructiferi). Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa!
Preveniti prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata. Nu contaminati apa folosita pentru irigatii sau in scopuri domestice, elesteele, raurile, lacurile, sistemele de drenare cu resturi de produs, prin curatarea echipamentelor sau prin dispunerea ambalajelor goale in apropierea acestora.

Pentru protectia organismelor acvatice respectati o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata! Pentru protectia plantelor netinta respectati o zona tampon netratata de 20 m pana la terenul necultivat!

Pregatirea solutiei
Asigurati-va ca rezervorul este curat si necontaminat. Calculati cu atentie cantitatea de amestec de stropit pentru a nu ramane amestec in rezervor dupa tratamente. Agitati bine produsul inainte de folosire.
Umpleti 1/4-1/2 din rezervor cu apa curata, incepeti agitarea, adaugati cantitatea de produs calculata si masurata si continuati sa umpleti rezervorul, agitand amestecul. Clatiti containerele goale de 3 ori si adaugati solutia rezultata in rezervor. Continuati agitarea in timpul amestecarii si aplicarii pentru a se obtine un amestec de stropit uniform.
Compatibilitate
Lumax este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. La aplicarea postemergenta timpurie, produsul nu se va aplica in amestec cu insecticide organo-fosforice sau carbamati. De asemenea, nu se aplica la cultura de porumb tratata in vegetatie sau ca tratament la sol cu insecticide organo-fosforice sau carbamati.
Masuri de igiena si protectie a muncii Purtati echipament de protectie si manusi de protectie corespunzatoare din cauciuc sintetic. Produsul este iritant. Dupa lucru, curatati bine echipamentul de protectie, spalati tot corpul si schimbati imbracamintea.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura