Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid contra buruieni cu frunza lata Dicopur TOP 5L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

250 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Dicopur Top 464 SL 5 Litri

Mod de actiune
Erbicidele fenoxi sunt foarte selective pentru culturile de grau si porumb. Aplicate pe buruieni, acestea adera la suprafata frunzei si patrund in planta. O parte din substanta activa este transportata catre varfurile de dezvoltare iar alta spre radacina. Datorita excesului de auxine ce apare in interiorul buruienii, metabolismul acesteia devine extrem de ridicat, celulele se alungesc iar cresterea devine necontrolata. In final, ca urmare a consumului ridicat de resurse metabolice, buruienile se usuca. Un grad maxim de eficienta se atinge pe vreme umeda si calda de durata, deoarece pe vreme propice de crestere si dezvoltare buruienile sunt foarte sensibile la tratamentul chimic.

Mod de utilizare
Dicopur TOP 464 SL se aplica in postemergenta la culturile de grau si porumb in vederea combaterii a numeroase specii de buruieni dicotiledonate anuale si perene. La cultura de grau, erbicidul se aplica de la faza de infratire a cerealelor pana la formarea primului internod, iar speciile de buruieni sa fie in faza mica, de cca. 2 - 4 frunze si maxim 10-15 cm inaltime pentru buruienile perene. Nu este recomandata aplicarea erbicidului cand cerealele paioase sunt in faza avansata de vegetatie (peste 3 internodii), deoarece apar efecte fitotoxice, cu reducerea productiei la hectar. La cultura de porumb, Dicopur TOP 464 SL se aplica atunci cand plantele de cultura au 4 - 6 frunze iar buruienile sunt in faza de rozeta. Buruieni dicotiledonate anuale si perene combatute: Abutilon theophrasti (teisor), Amaranthus retroflexus (stir salbatic), Anthemis arvensis (romanita), Atriplex spp. (loboda salbatica), Brassica nigra (mustar negru), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Centaurea cyanus (albastrita), Chenopodium album (spanac salbatic), Cirsium arvense (palamida), Convolvulus arvensis (volbura), Delphinium consolida (nemtisor de camp), Fumaria officinalis (fumarita), Matricaria chamomilla (musetel mirositor), Polygonum aviculare (troscot), Raphanus spp. (ridiche salbatica), Polygonum convolvulus (hrisca urcatoare), Rubus caesius (mur de miriste), Rumex acetosa (macris), Senecio vulgaris (spalacioasa), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Sisymbrium officinale (voinicica), Solanum nigrum (zarna), Sonchus arvensis (susai), Stellaria media (rocoina), Vicia spp. (mazariche), Xanthium italicum (cornuti).

Grau
Buruieni dicotiledonate anuale si perene

0,8 - 1,0 l/ha, in functie de gradul de infestare si de talia buruienilor; se aplica postemergent (la grau, de la infratire pana la formarea primului internod; buruienile dicotiledonate la 2 - 4 frunze)

Porumb
Buruieni dicotiledonate anuale si perene

1,0 l/ha, postemergent (porumbul in faza de 4 - 6 frunze; buruienile dicotiledonate la 2 - 4 frunze, Cirsium 10 cm inaltime)

Cantitatea de solutie recomandata a se aplica pe suprafata de 1 ha este de 200 - 400 litri.
(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura