Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid contra monocotiledonate in legumicultura Leopard 5L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

280 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Leopard 5EC  5 Litri  

Mod de actiune si recomandari de aplicare

Certificat de omologare nr. 1874/15.12.1998

Formulare: EC (Concentrat emulsionabil)

Clasificare: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)

LEOPARD 5 EC contine substanta activa quizalofop-P-etil, ca izomer optic activ, cu actiune sistemica de combatere a buruienilor graminee si selectiva pentru culturile dicotiledonate. Ea este rapid absorbita de frunzele buruienilor (in circa 2-3 ore) si se transloca in toate punctele de crestere intensa, inclusiv in radacini si rizomi. Aici, prin inhibarea unor lipide din celulele meristematice, provoaca moartea buruienilor. Astfel, la cateva zile de la aplicare, buruienile tratate isi inceteaza cresterea, frunzele tinere capatand o nuanta galbuie. La circa 2 saptamani dupa aplicare intreaga planta se usuca. Actiunea erbicida a produsului LEOPARD 5 EC este cu atat mai rapida cu cat buruienile sunt intr-o faza mai tanara iar conditiile de vegetatie sunt optime pentru crestere (umiditate suficienta, caldura, lumina).

Produsul realizeaza o combatere excelenta a buruienilor problema (graminee perene), mai ales a costreiului.

LEOPARD 5 EC combate foarte bine urmatoarele specii de buruieni:

- monocotiledonate anuale: Agrostis spp. (iarba campului), Apera spica venti (iarba vantului), Avena spp. (ovaz salbatic), Digitaria spp. (meisor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Lollium spp. (raigras), Panicum miliaceum (mei), Poa spp. (firuta), Setaria spp. (mohor), Bromus spp. (obsiga secarei), Sorghum halepense (costrei din seminte), samulastra de grau si porumb;

- monocotiledonate perene: Sorghum halepense din rizomi (costrei), Cynodon dactylon (pir gros), Agropyron repens (pir tarator)

LEOPARD 5 EC se aplica postemergent; pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale se recomanda aplicarea pana in faza de infratire a acestora, iar pentru cele perene in momentul cand au ajuns la o inaltime de 15 - 20 cm.

LEOPARD 5 EC este selectiv fata de toate culturile dicotile, ca urmare particularitatile de aplicare vor tine seama mai ales de spectrul de buruieni ce trebuie combatute si conditiile climatice si agrotehnice din camp si mai putin de cultura in sine. In vederea obtinerii efectului maxim de combatere, in toate cazurile LEOPARD 5 EC se va aplica atunci cand stadiul de crestere al buruienilor si conditiile de vegetatie (temperatura, umiditatea, rezerva de nutrienti, lumina) sunt intrunite in optim, astfel incat produsul sa fie repede si usor preluat si translocat la doza optima economica.

Pentru imbunatatirea eficacitatii se recomanda ca LEOPARD 5 EC sa se aplice combinat cu un adjuvant.

LEOPARD 5 EC se aplica cu aparatura terestra de erbicidat bine reglata, in volum normal de solutie.

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura