Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid cu nicosulfuron contra frunzei inguste Crew Ace 5L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

210 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Crew Ace  5 Litri

Crew Ace este un erbicid sulfonilureic care contine nicosulfuron, substanta activa cu puternica actiune erbicida contra buruienilor monocotiledonate greu de combatut (in special costreiul din rizomi), in conditii de selectivitate totala fata de porumb.
Produsul se aplica doar postemergent si este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar si prin radacini si apoi se transloca atat ascendent cat si descendent in curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara. Plantele capata in scurt timp de la tratament o nuanta rosiatica specifica, se etioleaza si apoi se necrozeaza. Combaterea totala a buruienilor se realizeaza intr-o perioada mai lunga, de pana la 3 saptamani, insa acestea isi inceteaza cresterea imediat dupa tratament.

Buruienile graminee anuale si speciile perene din seminte sunt sensibile la CREW ACE in faze foarte tinere (2-3 frunze, inainte de infratit), in timp ce buruienile perene din rizomi necesita aplicarea unor doze mai mari de CREW ACE in faze ceva mai avansate (10-25 cm inaltime), astfel incat sa aiba masa foliara care sa absoarba suficient produs pentru a migra in organele de inmultire dispuse adesea la adancime in sol. Ca orice erbicid postemergent sistemic, actiunea sa este mult influentata de conditiile climatice si de vegatatie din momentul aplicarii, astfel ca absorbtia si translocarea sunt mult mai intense si mai rapide atunci cand buruienile au conditii optime de crestere (lumina, caldura, apa, hrana) si ca urmare efectul de combatare este mai complet.

Plantele de porumb reusesc printr-un mecanism propriu sa metabolizeze substanta activa din CREW ACE si sa o transforme in compusi biologic-inactivi, astfel ca la majoritatea hibrizilor nu se constata nici o urma de fitotoxicitate.

CREW ACE combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), precum si monocotiledonate perene ca:Sorghum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir).
De asemenea, CREW ACE are efect partial de combatere si asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zarna), Polygonum spp. (iarba rosie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (mustar), Datura stramonium(ciumafaie).

Porumb

Doza omologata: 1.5L/ha postemergent

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura