Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid postemergent pentru cereale paioase Omnera 5L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

670 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Omnera 5 litri

Date tehnice Erbicid Omnera

Substante active: fluroxypyr 135 g/l + thifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l
Formulare: (OD) dispersie in ulei
Numar certificat omologare: 335 PC din 28.08.2017

Omologari Erbicid OMNERA

Grau, grau durum, secara, orz, triticale, semanate toamna
Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale
Doza: 0,5 - 1,0 l/ha (BBCH 20 - BBCH 39)

Grau, orzoaica, grau durum, semanate primavara
Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale
Doza: 0,5 - 1,0 l/ha (BBCH 12 - BBCH 39)

Avantaje Erbicid OMNERA

Sinergismul si compensarea reciproca a celor trei substante active asigura combaterea unui spectru larg de buruieni dicotile anuale si perene. Fereastra larga de aplicare: din stadiul de 2 frunze ale culturii, pana la aparitia frunzei stindard. Fara restrictii pentru culturile care urmeaza in rotatie la 4 luni de la aplicare. OMNERA poate fi folosit la temperaturi de peste 5 C.

Mod de actiune Erbicid OMNERA

OMNERA este un erbicid sistemic selectiv aplicat in postemergenta la culturile de cereale paioase de toamna si primavara, pentru controlul buruienilor cu frunza lata.
Este absorbit prin frunze si radacini si este rapid translocat in intreaga planta. Inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor la plantele sensibile.

Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, insa simptomele devin vizibile dupa 5-10 zile de la aplicare. Distrugerea completa a buruienilor sensibile se produce dupa 15 - 25 zile. Buruienile mai putin sensibile, sau aflate intr-un stadiu mai avansat de crestere, nu sunt combatute complet, dar nu mai cresc si nu concureaza cultura pentru substante nutritive si apa.

OMNERA este foarte eficace cand este aplicat pe buruieni mici aflate in faza de crestere activa (2 - 6 frunze). Gradul si durata controlului pot depinde de spectrul de buruieni si gradul de infestare, marimea buruienilor la momentul aplicarii, tehnologia aplicata si conditiile de mediu din timpul tratamentului si dupa tratament.

Mod de utilizare Erbicid OMNERA

OMNERA se utilizeaza in postemergenta la cerealele paioase semanate in toamna si primavara, din stadiu de 2 frunze pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 12 - 39), pentru combaterea buruienilor cu frunza lata in doza de 0,5 - 0,75 l/ha. Pentru imburuienari timpurii cu specii efemere si/sau buruieni sensibile se recomanda doza de 0,5 l/ha. Pentru parcele imburuienate cu specii sensibile, turita, palamida, volbura, se recomanda doza de 0,75 l/ha.

In mod exceptional, pe parcele foarte imburuienate cu diverse specii si in cazul aplicarii intarziate dupa momentul normal de aplicare, se recomanda doza de 1 l/ha. Momentul optim de aplicare este in perioada de crestere activa a buruienilor in stadiul de 2 - 6 frunze. Ploile cazute la mai putin de 3 ore dupa aplicare pot reduce eficacitatea tratamentului.

Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura