Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid selectiv pentru rapita, mustar, varza Sultan 5L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

620 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Sultan 50SC 5 Litri

Omologari erbicid Sultan 50 SC

Rapita de toamna

Doza: preemergent 1.2-1.6 l/ha, postemergent 1.6-2.0 l/ha

Buruinei combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Echinochloa) si dicotiledonate anuale (Amaranthus, Chenopodium, Capsella, Matricaria, Galium, in faza optima de 2-4 frunze).

Mustar, varza, conopida de toamna
Doza: 1.5 l/ha pre- si postemergent.
Buruinei combatute: Buruieni dicotiledonate (anuale si perene) si monocotiledonate.
Capsun pe rod, stoloniere de capsun
Doza: 0.5 l/ha (in 300 l apa/ha)
Buruinei combatute: Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale din samanta.

Proprietati fizico-chimice

Sultan 50 SC este un erbicid conditionat ca suspensie concentrata, pe baza de metazaclor (500 g/L), ca substanta activa. Produsul se prezinta sub forma de suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen, de culoare alba, cu un slab miros caracteristic. Produsul nu este exploziv, nu este coroziv si este stabil in conditii normale de depozitare si manipulare.

Mod de actiune

Sultan 50 SC contine metazaclor, substanta activa din grupa chimica a cloroacetanilidelor, care combate un spectru larg de buruieni cu rasarire din samanta. Este un erbicid sistemic activat de ploaie sau apa de irigare, substanta activa fiind usor absorbita si translocata de catre buruienile sensibile, prin radacini. Fata de plantele de cultura din familia Cruciferae (rapita, mustar, legume varzoase, etc.) produsul are selectivitate biologica si ca atare se poate aplica atat preemergent, cat si postemergent timpuriu.

Spectru de buruieni combatute

Combate majoritatea speciilor de buruieni anuale si perene rasarite din samanta, atat dicotiledonate, cat si monocotiledonate. Spectrul de buruieni sensibile este alcatuit din:

- Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului)
- Amaranthus retroflexus (stir)
- Chrysanthemum segetum (vetricea)
- Lamium purpureum (urzica moarta)
- Geranium dissectum (laba gastei)
- Matricaria spp. (musetel)
- Myosotis arvensis (nu-ma-uita)
- Papaver spp. (mac salbatic)
- Senecio vulgaris (spalacioasa)
- Stellaria media (rocoina)
- Veronica spp. (ventrilica)
- Echinochloa crus-galli (iarba barboasa)
- Digitaria ischaemum (meisor)
- Poa annua (hirusor)
- Setaria spp. (mohor)
- Sorghum bicolor (sorg)

Mod de utilizare

La rapita de toamna, tratamentul cu Sultan 50 SC se aplica fie preemergent la scurt timp dupa semanat, fie postemergent timpuriu (in toamna sau chiar primavara foarte devreme, la reluarea vegetatiei), cand buruienile dicotiledonate sensibile au maxim 2 - 4 frunze.

In acest ultim caz, doza de Sultan 50 SC se mareste pana la 2,0 L/ha, in timp ce la aplicarea preemergenta doza este mai mica (1,6 L/ha), iar samanta trebuie sa fie acoperita cu un strat subtire de pamant. La capsun, tratamentul cu Sultan 50 SC se aplica primavara devreme, la pornirea in vegetatie a plantelor de cultura.

La aplicare se folosesc volume normale de solutie la hectar (200 - 400 L/ha).

Compatibilitate

Erbicidul Sultan 50 SC este compatibil cu Kalif 480 EC (clomazon, 480 g/L), amestec ce poate fi utilizat in tank mix la tratamentul rapitei de toamna (1,5 l/ha Sultan 50 SC + 0,2 L/ha Kalif 480 EC). Pentru orice alte combinatii, consultati tabelele de compatibilitate, iar inainte de utilizare efectuati un test pe o suprafata mica.

Masuri de igiena si protectia muncii

A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii si cu pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie (manusi, salopeta, ochelari sau masca de protectie), nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun, fara a se freca.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura