Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Fungicid sistemic Aliette 80 WG 500gr

0 stars: 0.00 din 0 pareri

70 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Aliette 80WG  500 gr

Date tehnice Fungicid Aliette 80 WG

Substanta activa: fosetil de aluminiu 80%
Formulare: WG (granule dispersabile in apa)
Numar certificat omologare: 1801/28.10.1997

Omologari Fungicid Aliette 80 WG

Mar, Par
Boli combatute: Focul bacterian (Erwinia amylovora)
Doza: 3,75 kg/ha

Castraveti
Boli combatute: Mana (Pseudoperonospora cubensis)
Doza: 2 kg/ha

Ceapa
Boli combatute: Mana (Peronospora destructor)
Doza: 2 kg/ha

Hamei
Boli combatute: Mana (Pseudoperonospora humuli)
Doza: 5 - 7,5 kg/ha

Mod de actiune Fungicid Aliette 80 WG

Aliette este un fungicid sistemic cu capacitate ridicata de penetrare in plante prin frunze (sub 30 minute), flori si radacini. Se remarca prin mobilitatea exceptionala in planta datorita distributiei complete ascendente si descendente in cca. o ora de la aplicare, ceea ce permite protejarea pentru o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi.

Aliette are o foarte buna actiune preventiva, actionand prin inhibarea germinatiei sporilor si prin blocarea dezvoltarii miceliului in planta si a sporularii. Prezinta suplimentar proprietatea unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor. Nu prezinta risc de aparitie a rezistentei.

Mod de utilizare Fungicid Aliette 80 WG

Mar, par: 3,75 kg/ha pentru combaterea focului bacterian. Se aplica un tratament in intervalul buton roz - scuturarea petalelor pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie: 1000-1500 l in functie de tipul si varsta plantatiilor si de echipamentul de stropit. Timp de pauza: 28 zile.

Castraveti: 2 kg/ha pentru combaterea manei, in 1-3 tratamente preventive la avertizare la interval de 8-10 zile. Cantitatea de solutie este de 600-1000 L/ha. Timp de pauza: 3 zile.

Ceapa: 2 kg/ha pentru combaterea manei. Se efectueaza 1-3 tratamente preventive la avertizare la interval de 10 zile, in intervalul inceputul formarii bulbului pana la 75% din diametrul final. Timp de pauza: 14 zile.

Hamei: 5 - 7,5 kg/ha (in 2000 l apa) pentru combaterea manei. Se aplica 1-3 tratamente preventive la avertizare, la interval de 14 zile, intre aparitia primului lastar lateral pana la sfarsitul infloritului. Timp de pauza: 14 zile.

Aliette nu este compatibil cu produsele pe baza de dicofol si cupru, ingrasamintele foliare pe baza de azot si solutiile nutritive.

Fitotoxicitate

Aliette 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale.

Compatibilitate

Aliette 80 WG este compatibil cu cea mai mare parte a insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia produselor pe baza de dicofol si cupru. Produsul nu este compatibil cu ingrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutii nutritive utilizate in horticultura.
(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura