Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid contra buruieni dicotilidonate Viballa 1L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

200 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Viballa 1 litru

Viballa este un erbicid postemergent destinat ulizarii in culturile de floarea soarelui pentru combaterea unui spectru larg de buruieni cu frunza lata.
Actiune sistemica.
Fereastra larga de aplicare: de la stadiul de dezvoltare al culturii de floarea-soarelui de 4 frunze pana la stadiul de inflorescenta abia vizibila intre frunzele tinere (BBCH 14-51).
Compatibil cu alte produse in amestec.
Eficacitate exceptionala in combaterea buruienilor problema (ambrozia, turita, loboda, cornuti) din cultura de floarea-soarelui.
Cea mai eficienta solutie impotriva ambroziei, chiar si in stadii mai avansate de dezvoltare.

Mod de aplicare
Viballa este un erbicid sistemic selectiv cu aplicare in post-emergenta la culturile de floarea-soarelui, pentru controlul buruienilor cu frunza lata.
Substanta activa halauxifen-metil ArylexTM active este un arilpicolinat, ce apartine Grupului O conform clasificarii HRAC si actioneaza ca o auxina sintetica.
Este absorbit de catre buruienile sensibile prin frunze si este rapid translocat prin sistemul vascular pana la punctele de crestere ale buruienilor unde se acumuleaza.
Moleculele de ArylexTM active sunt absorbite rapid de celulele plantei, unde erbicidul imita hormonii naturali prin legarea de receptorii de auxina specifici nucleului si declanseaza pierderea functiei normale de crestere. In doar cateva ore, pana la cateva zile de la aplicare, simptomele vizuale apar si continua sa se dezvolte ducand la moartea buruienilor sensibile in cateva saptamani de la aplicare.
Dupa tratament, buruienile sensibile inceteaza sa creasca, apoi apar deformari ale frunzelor si tulpinilor si cloroze care duc la necrozarea si moartea buruienilor.
Cel mai rapid efect erbicid este obtinut prin aplicarea erbicidului pe buruienile aflate in stadii mici de dezvoltare, in timpul cresterii active. Simptomele vizuale, in functie de speciile de buruieni, apar in cateva zile pana la cateva saptamani dupa tratament.

Timpul aplicarii
Viballa este un erbicid selectiv, postemergent, destinat combaterii unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale din cultura de floarea soarelui.
Viballa poate fi utilizat pe toate tipurile de hibrizi de floarea soarelui (conventionali, ExpressSun si Clearfield) de la BBCH 14 (100% din plante cu frunze complet dezvoltate) pana la BBCH 51 pentru controlul speciilor de buruieni cu frunza lata.
Este interzisa utilizarea produsului la temperaturi mai mici de 50 C sau peste 250 C, precum si in conditii de inghet.
Erbicidul Viballa opreste rapid cresterea buruienilor sensibile chiar daca simptomele specifice (cloroza, necroza si moartea) survin in 1-2 saptamani de la aplicare.
Eficacitatea produsului depinde de sensibilitatea buruienilor, de stadiul de dezvoltare al acestora, gradul de acoperire prin pulverizare si conditiile de mediu din momentul aplicarii.
Produsul poate cauza uneori cloroze mici si trecatoare (care dureaza 2-3 saptamani).
Aplicarea erbicidului Viballa poate induce unele simptome vizuale minore - frunze usor incretite sau deformarea usoara si tranzitorie (2-3 saptamani) a petiolului si/sau curbarea tulpinii in forma S, aceste simptome nu au niciun impact negativ asupra randamentului si a calitatii productiei.
Produsul fitosanitar nu trebuie folosit:
- pe plantele afectate ca urmare a deficitului de substante nutritive, inclusiv microelemente;
- pe plantele afectate de boli, daunatori, inghet, seceta, sau acoperite de bruma;
- dupa inghetul de noapte si inainte de inghet asteptat;
- cand temperatura aerului este mai mica de 50 C si mai mare de 250 C.
In timpul utilizarii produsului, nu permiteti:
- deriva solutiei de stropit asupra plantelor de cultura invecinate si a terenurilor invecinate cu terenul stropit;
- suprapunerea solutiei
Trimite mesaj
Din Gura in Gura