Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Pesticide Floramix tehnologic grau 3 Hectare

0 stars: 0.00 din 0 pareri

750 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Floramix - Pachet tehnologic grau 3ha
Floramix este un erbicid nou sistemic, cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor graminee si cu frunza lata din culturile de grau.
Mod de aplicare
Eficacitatea erbicidului FloramixTM poate fi redusa in conditiile unui sol foarte uscat sau temperaturi foarte scazute, conditii in care dezvoltarea buruienilor este incetinita. Buruienile sensibile care germineaza dupa aplicarea erbicidului FloramixTM nu vor fi combatute.
Nu aplicati erbicidul FloramixTM in conditii de stres precum temperaturi scazute, seceta, baltirea apei, atac puternic de insecte, carente de nutrienti etc. FloramixTM nu este spalat de ploaie la 1 ora dupa aplicare.
Volumul de apa recomandat este de 200-400 Iitri/ha. Asigurati-va ca buruienile sunt uniform acoperite cu solutia de tratat.

ATENTIE! A se evita contactul erbicidului cu alte culturi, altele decat cele pentru care este omologat.

Mod de actiune
Floramix contine doua substante active: piroxulam si florasulam, ambele molecule fiind de tip ALS (inhibitori de acetolactat sintaza) cu translocare sistemica in planta.
Erbicidul Floramix se aplica in combinatie cu adjuvantul Dassoil 26-2N, pentru a se imbunatati eficacitatea in cazul buruienilor moderat sensibile.

Timpul aplicarii
Floramix poate fi utilizat postemergent, de la stadiul de 2-3 frunze pana la stadiul de 2 noduri al plantei de cultura (aplicare doar in primavara). Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicideze atunci cand buruienile sunt in crestere activa. Combaterea este influentata de stadiul de dezvoltare a buruienilor, stadiile tinere de dezvoltare fiind mai usor controlate.
Controlul optim al buruienilor monocotiledonate se realizeaza in fenofaza de pana la 3 frati pentru Apera spica venti si pana la infratire pentru Avena fatua, iar pentru buruienile dicotiledonate anuale la 2-4 frunze.
Temperatura optima de aplicare este intre 8-25 C, dar tratamentele pot fi facute incepand de la 5 C. In acest caz, aparitia simptomelor de combatere este mai lenta, dar controlul final nu este afecatat.

Rotatia culturilor
Culturile care se pot infiinta dupa tratamentul cu Floramix sunt urmatoarele:
Toamna: grau de toamna, orz de toamna, ovaz de toamna, triticale de toamna, secara de toamna, rapita de toamna.
Primavara: cereale de primavara (grau, orz, ovaz, triticale, secara), floarea soarelui, rapita de primavara, sfecla de zahar, cartofi, borceag, trifoi, fasole, mazare, porumb, seminte de in, varza transplantata, morcovi, pastarnac.

Informatii suplimentare
Cultura calamitata:
In caz de cultura calamitata dupa tratamentul cu Floramix? in primavara, terenul se va ara si se vor astepta 6 saptamani inainte de a se infiinta urmatoarea cultura. In aceasta situatie se pot planta cereale paioase, porumb si floarea soarelui.
Rezistenta buruienilor:
Utilizarea in mod repetat, de produse cu acelasi mod de actiune poate determina aparitia fenomenului de rezistenta a anumitor buruieni. Pentru a preveni sau a intarzia un astfel de fenomen, este recomandat sa folositi erbicide cu diferite moduri de actiune.
Floramix contine piroxsulam si florasulam care sunt inhibitori ai ALS. Pentru a evita dezvoltarea unor riscuri de rezistenta, se recomanda sa se aplice Floramix? numai o data pe sezon.
Compatibilitate:
Floramix nu trebuie aplicat in amestec cu un alt produs pe baza de inhibitor ALS, ca de exemplu amidosulfuron sau triasulfuron. Nu se recomanda amestecul in rezervor cu erbicide pe baza de ester al acidului 2,4 D. Pot aparea efecte fitotoxice daca Floramix se aplica in amestec cu regulatori de crestere. Ar trebui asteptat minim 7 zile intre tratamente.
Pentru a evita efecte de fitotoxicitate, nu aplicati Floramix in amestec cu un insecticid
Trimite mesaj
Din Gura in Gura