Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Fungicid - primul tratament la grau Flexity Trio

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2900 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Flexity Trio 20HA

Pachetul fungicid Flexity Trio este solutia completa pentru primul tratament la grau si orz, compus din fungicidul Mizona si fungicidul Flexity. Pachetul fungicid contine trei substante active din grupe chimice diferite pentru combaterea intregului spectru de boli care apar primavara devreme la culturile de grau si orz: Xemium, piraclostrobin si metrafenona.
Beneficii
Solutie completa dedicata principalelor boli care apar primavara devreme: fainare, septorioza, rugini
Substante active cu 3 moduri diferite de actiune pentru a impiedica aparitia agentilor patogeni cu forme de rezistenta
Siguranta eficacitatii pana la al doilea tratament
Flexibilitate in aplicare, care permite o mai buna organizare a activitatilor in ferma

Modul de actiune Fie ca te confrunti cu fainare, septorioza, rugini sau alte boli care apar in perioada primului tratament, alege pachetul fungicid Flexity Trio care combate excelent fainarea si complexul de boli foliare la grau si orz datorita celor 3 substante active cu 3 moduri de actiune diferite. Asigura un start sanatos in primavara culturii tale de grau si orz, aplicand Mizona 0,5 L/ha impreuna cu Flexity 0,25 L/ha.
Ce contine pachetul fungicid Flexity Trio?
Pachetul fungicid Flexity Trio ofera un spectru larg de combatere a bolilor la grau si orz. Flexity Trio este compus din doua fungicide: 10 litri Mizona si 5 litri Flexity, suficient pentru tratarea unei suprafete de 20 ha.
Fungicidul Mizona contine Xemium , molecula inteligenta cu actiune FAST (Formula Activa in Spatiu si Timp) si piraclostrobin. Xemium este cea mai noua si puternica substanta activa de la BASF din grupa chimica SDHI, cu cea mai mare mobilitate in planta din aceasta grupa chimica. Are un spectru foarte larg de combatere a bolilor, cu excelente proprietati preventive si curative, fiind cea mai eficienta substanta activa impotriva septoriozei. Modul de actiune este inhibarea enzimei succinat dehidrogenaza din ciclul II al lui Krebs.
Piraclostrobin este cea mai buna si mai eficienta substanta activa din grupa chimica a strobilurinelor, conform Institutului HGCA din Marea Britanie (Rezultate independente in date publicate in nr.38/Primavara 2015). Este singura substanta din grupa sa care are efect asupra agentilor patogeni chiar si dupa producerea infectiei, avand cele mai vizibile efecte fiziologice si cel mai bun control impotriva ruginilor. Modul de actiune este inhibarea respiratiei mitocondriale, afectand ciclul III al lui Krebs si oprind astfel producerea de energie.
Fungicidul Flexity contine metrafenona din grupa chimica a benzofenonelor, fiind cea mai buna substanta activa in combaterea fainarii, deoarece controleaza agentul patogen in toate etapele de dezvoltare ale acestuia si interfereaza in procesul de diferentiere celulara a diferitelor etape din ciclul agentului patogen.
Caracteristicile si modurile de actiune diferite ale celor doua produse regasite in pachetul fungicid Flexity Trio creeaza o sinergie unica ce asigura un control foarte bun asupra agentilor patogeni.

Ce boli combate pachetul fungicid Flexity Trio? Substantele active de top din componenta pachetului fungicid Flexity Trio asigura protectia impotriva intregului spectru de boli care apar primavara devreme:
Puccinia triticina - Rugina bruna
Zymoseptoria tritici - Septorioza
Rhyncosporium secalis - Arsura frunzelor de orz (rincosporioza)
Pyrenophora teres - Patarea reticulara a frunzelor de orz
Erysiphe graminis - Fainare
Cum actioneaza fungicidul Mizona?

Mizona este un fungicid ce combina actiunea a doua substante active cu diferite moduri de actiune, piraclostrobin, din grupa chimica a strobilurinelor, si Xemium, cea mai noua si puternica substanta activa de la BASF din grupa chimica SDHI.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura