Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Fungicid Papyrus 400SC 1 litru

0 stars: 0.00 din 0 pareri

110 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Papyrus 400 SC 1 litru
Cum actioneaza fungicidul Pyrus 400 SC Mecanismul de actiune a fungicidului Papyrus 400 SC consta in inhibarea capacitatii ciupercii de a produce enzime necesare procesului de infectie.
Papyrus 400 SC este un funcicid care are o actiune de contact, iar patrunderea se face translaminar prin frunze. Dupa aplicare, produsul se distribuie si prin vapori, fiind astfel preluat si de frunzele neatinse de solutia de stropit;
Papyrus 400 SC are o puternica actiune curativa impotriva ciupercilor care produc putregai si rapan.
Cum se foloseste fungicidul Papyrus 400 SC Culturile si dozele omologate pentru utilizarea fungicidului Papyrus 400 SC sunt redate in tabelul de mai jos:
Cultura
Organismul daunator
Doza
Timp de pauza

Vita de vie
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
1,5 l/ha (in 1000 l apa)
21

Floarea soarelui
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
2,25 l/ha (2 tratamente in vegetatie)

Tomate
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
0,15 % (1,5 l/ha)

Par
Rapan (Venturia pirina)
0,15 % (1,5 l/ha)

Vita de vie
- numarul de tratamente variaza in functie de sensibilitatea soiului;
-pentru a nu se crea rezistenta si pentru mentinearea eficacitatii produsului se va alterna cu fungicide botricide din alte grupe chimice.
Par
-pentru combaterea rapanului (Venturia spp.) se recomanda utilizarea fungicidului Papyrus 400 SC , preventiv sau curativ de la inceputul perioadei de vegetatie pana la sfarsitul infloriritului;
-numarul tratamentelor trebuie sa fie adaptat sensibilitatii soiurilor si gradului de risc de aparitiei a bolii;
Legume
-se recomanda in special la speciile sensibile la atacul putregaiului cenusiu.
Compatibilitate cu alte produse pesticide:
-Papyrus 400 SC poate fi folosit in combinatie cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor;
-nu se recomanda amestecul cu substante puternic alcaline sau produse ce contin aluminiu;
-nu afecteaza procesele de vinificatie si inhiba formarea lactozei, enzima responsabila de oxidarea proteica a vinurilor (casarea).
(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura