Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid complet Express 50SG + Vivolt 1.25L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

420 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Express 50 SG  (150grame pentru 5hectare, trend inclus)

MOD DE INTREBUINTARE
Se recomanda aplicarea erbicidului Express 50 SG, 30 g/ha + Trend 90, 0,1%. Aceasta combinatie creste eficacitatea erbicidului si in cazul buruienilor mediu sesibile si rezistente la tribenuron-metil. Eficacitatea maxima se obtine in faza de 2-4 frunze a buruienilor cu frunza lata anuale si in faza de rozeta a celor perene. Se administreaza in postemergenta pana in stadiul de 8 frunze la floarea-soarelui.
Volumul de solutie: 200-400 l/ha.
Numarul maxim de tratamente/an: 1.
Timpul de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta

PREPARAREA SUSPENSIEI DE STROPIT
Turnati cantitatea necesara de Express 50 SG in rezervorul masinii pe jumatate umplut cu apa, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa. Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea stropirii este necesara calibrarea echipamentului pentru asigurarea uniformitatii. Preparati numai cantitatea de solutie necesara pentu stropirea curenta. Folositi solutia imediat dupa preparare. Controlati periodic starea echipamentului de stropit. Se amesteca numai conform recomandarilor etichetei si ale specialistului.

COMPATIBILITATE
Express 50 SG este compatibil cu majoritatea pesticidelor si fertilizantilor foliari. La amestecul in rezervor cu alti parteneri trebuie respectate strict recomandarile de amestec ale produsului partener.

PREVENIREA DERIVEI
Lauti toate masurile posibile pentru a evita deriva solutiei de stropit. Evitati deriva solutiei de stropit pe culturile alaturate sensibile precum sfecla pentru zahar, rapita, legumele, cartoful, pe suprafetele ce urmeaza a fi cultivate sau cursurile de apa. Nu stropiti cand viteza vantului este de 15 km/ora. Potentialul derivei creste la temperatura ridicate, pe timp de seceta si umiditate relativa scazuta si trebuie acordata prudenta maxima indiferent de viteza vantului. Nu tratati in conditii de inversie termica constand in curenti de aer
ascendenti si cresterea temperaturii aerului cu inaltimea. Evitati pulverizarea sau manipularea produsului la distanta mai mica de 20 m de bunuri, guri de drenaj, canalizare deschisa sau locuri unde apa de ploaie scursa din campul tratat ajunge in cursuri de apa temporare sau permanente. Nu stropiti la distanta mai mica de 20 m de rezervoare naturale sau artificiale de apa.

SELECTIVITATE
Daca Express 50 SG este utilizat tinand cont de recomandarile din eticheta si dozele recomandate, produsul nu este fitotoxic.

RESTRICTII
Nu aplicati pe culturi care sufera de stres (seceta, temperaturi extreme, baltire, infestate de insecte, deficiente nutritive sau alti factori ce reduc cresterea)
Nu aplicati la cerealele suprainsamantate cu ierburi, trifoi, alte leguminoase sau alte culturi cu frunza lata
Nu aplicati pe culturi umezite de ploaie sau roua.
Nu aplicati prin canale de drenaj sau sisteme de irigare. Pentru evitarea contaminarii apei, produsul trebuie aplicat la o distanta de 15 m de suprafetele acvatice.
Nu aplicati la culturile hidroponice sau in vase
Nu aplicati pe solurile foarte nisipoase cu continut foarte scazut in materie organica
Nu aplicati pe gazon sau plante ornamentale
Nu aplicati direct pe suprafetele de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.
Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa.

ROTATIA CULTURILOR
Rotatia culturilor dupa floarea soarelui tratata, nu este restrictionata. Daca floarea soarelui tratata cu Express 50 SG este calamitata din diverse motive, se poate semana numai floarea-soarelui sau cereale de primavara, dupa o aratura adanca.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura