Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Fungicid pentru tomate si samburoase Signum 1kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

370 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Signum 1Kg Signum - un produs inovator din gama AgCelence pentru samburoase si tomate, cu o combinatie unica de doua substante active noi cu moduri de actiune diferite: boscalid, din grupa carboxamide si piraclostrobin (substanta activa renumita din grupa strobilurinelor).
Beneficii  Produs inovator, specific pentru combaterea moniliozei si a altor boli la samburoase.
Doua moduri diferite de actiune cu spectru complementar, pentru o protectie completa a culturilor.
Eficacitate deosebita in combaterea putregaiului cenusiu la tomate.
Recolte mari si productii de calitate, datorita efectelor fiziologice (un produs din gama AgCelence).
Descrierea produsului Signum este un fungicid de noua generatie, care ofera nu doar eficacitate excelenta in combaterea moniliozei samburoaselor sau a putregaiului cenusiu la tomate, ci si recolta marita si productie de o calitate imbunatatita, gratie tehnologiei AgCelence. Produsul Signum poate fi utilizat insa la o varietate de culturi, pe langa samburoase: tomate si vinete, morcov, praz, varza, ardei, salata si capsun.
Cum actioneaza fungicidul Signum Fungicidul combina doua substante noi, cu moduri diferite de actiune: piraclostrobin, din grupa strobilurinelor si boscalid, din grupa carboxamidelor. Signum are o miscare dubla in planta: translaminara si acropetala, sistemic local. Actioneaza prin inhibarea germinatiei sporilor si cresterii tubului germinativ, dar si asupra sporularii. Modul special, diferit, de actiune a substantelor active, impreuna cu efectul combinativ al acestora, determina ob]inerea unui spectru de combatere neobisnuit de larg impotriva patogenilor. De asemenea, datorita selectivitatii, poate fi utilizat la mai multe culturi. Aplicarea timpurie, cu precadere preventiva, determina o eficacitate excelenta impotriva patogenilor.
Modul de actiune al substantei active boscalid Substanta Boscalid actioneaza prin:

inhibarea germinatiei sporilot
inhibarea cresterii tubului germinativ

Blocarea enzimei SDH are drept consecinta:

blocarea oxidarii succinatului in fumarat
opreste lantul respiratiei mitocondriale
opreste productia de ATP (adenozin trifosfat) si deci a energiei
moartea celulei

Astfel, substanta activa boscalid are o puternica actiune preventiva.
Conidii de Botrytis cinerea pe suprafata frunzei

Colapsul conidiilor dupa tratamentul cu fungicidul Signum

Modul de actiune al substantei active piraclostrobin Piraclostrobin face parte din grupa chimica QUI - strobilurine. Dupa aplicare, piraclostrobinul formeaza initial un depozit pe suprafata frunzei puternic legat de cuticula si rezistenta la spalare. In final, se redistribuie in frunza datorita miscarii de sistemicitate locala. O parte migreaza in doar cateva minute, spre interiorul frunzei datorita miscarii translaminare.
Substanta activa are un puternic efect preventiv, deoarece:

Inhiba germinatia sporilor: in timpul germintie sporii, necesita o cantitate mare de energie. Aceasta energie este asigurata de numeroase mitocondrii care sunt localizate in mod special in zonele cu necesar ridicat de energie, de exemplu varful tubului germinativ.
Inhiba cresterea tubului germinativ
Inhiba sporularea

Tehnologia BASF de protectie a samburoaselor
Cat de eficient este Signum impotriva bolilor la pomii fructiferi Eficacitatea SIGNUM impotriva bolilor la speciile samburoase:

monilioza florilor (Monilinia laxa)
monilioza fructelor (Monilinia fructigena)
antracnoza frunzelor (Cocomyces hiemalis)
Monilioza sau putregaiul brun al samburoaselor (Monilia spp) Monilioza este o boala larg raspandita la speciile pomicole samburoase: cires, visin, prun, piersic, cais. Predispozitie maxima la atac au soiurile in perioada infloritului si in perioada maturarii fructelor.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura