Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 15 ani.
3.00
3 stars: Normal
2 pareri

Erbicid 10hectare basf Biathlon 4D + Dash

0 stars: 0.00 din 0 pareri

900 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Biathlon 4D + Dash 10HA

Descrierea produsului Erbicidul Biathlon 4D asigura controlul eficient al buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase. Principalele avantaje ale produsului sunt: flexibilitatea in aplicare, independenta fata de conditiile meteo, compatibilitatea excelenta cu alte produse si, bineinteles, spectrul larg de combatere a buruienilor.
Cultivatorii de cereale se confrunta deja cu o multime de provocari: eficientizarea activitatii si a costurilor, deciziile de selectie a soiurilor si produselor potrivite, respectarea noilor norme si reglementari in ceea ce priveste managementul fermei. Toate acestea complica din ce in ce mai mult activitatea din ferma, fara mai mai vorbim si de imaginea de ansamblu, care cuprinde conditiile meteo, preturile inputurilor agricole sau cotatiile bursiere. Erbicidul Biathlon 4D poate imbunatati eficient tehnologia de protectie a culturilor de cereale. De aceea, consideram ca acest erbicid poate fi prima alegere a unui fermier care cauta un produs cu adevarat performant, care sa ii poata indeplini nevoile, cu referire la patru dimensiuni diferite:

Flexibilitatea in aplicare: fereastra larga de aplicare permite optimizarea activitatii in camp.
Independenta fata de conditiile meteo: permite aplicarea la temperaturi reduse in primavara, fara ca eficacitatea sa sa fie influentata in cazul caderii de precipitatii la numai o ora dupa aplicare.
Compatibilitatea excelenta: permite o mare libertate in alegerea produselor partenere, cu care se poate amesteca in rezervor.
Spectrul larg de combatere: asigura performanta recoltelor, gratie actiunii puternice si fiabile impotriva buruienilor cu frunza lata.

Cum actioneaza Biathlon 4D
Cele doua substante active, tritosulfuron si florasulam, au un mod complementar de actiune, astfel incat produsul Biathlon 4D combate cu eficienta deosebita principalele buruieni cu frunza lata.
Tritosulfuronul apartine familiei chimice sulfoniluree care actioneaza prin inhibarea enzimei acetolactatsintaza (ALS). Florasulam este o substanta activa care apartine familiei chimice triazolopirimidine. Totodata, aceasta inhiba enzima ALS.
Cele doua substante sunt absorbite mai intai prin intermediul frunzelor. Ulterior, substantele active sunt distribuite pe intreaga planta, ajungand la enzima tinta ALS, unde vor bloca sinteza aminoacizilor esentiali. Cresterea se opreste, ducand la devitalizarea ulterioara a buruienilor tratate. Primele simptome apar sub forma frunzelor afectate de cloroza si a frunzelor ofilite, iar ulterior apare necroza. Beneficiul actiunii celor doua substante active vine din faptul ca acestea nu apartin aceleiasi familii chimice. Prin urmare, cele doua substante au caracteristici diferite de actiune asupra enzimei ALS. Astfel, efectul synergic genereaza o performanta sporita in combaterea buruienilor dificile, chiar si in conditii diferite de mediu

Cum si cand se aplica Biathlon 4D pentru grau, orz, ovaz si secara Biathlon 4D poate fi folosit intre stadiile BBCH 13 si BBCH 39, adica de la 3 frunze si pana la aparitia frunzei stindard. Este unul dintre putinele erbicide ce se poate aplica la cereale inca din toamna si pana primavara tarziu. Biathlon 4D se aplica in doza recomandata de 40 - 70 grame/ha impreuna cu adjuvantul Dash HC in doza de 1 litru/ha.
Erbicidul este independent fata de conditiile meteo
Produsul Biathlon 4D poate fi absorbit de planta si va ramane activ atata timp cat aceasta se afla in crestere, depasind totodata faza de repaus vegetal din iarna. Controlul buruienilor este asigurat chiar de la inceputul vegetatiei, la temperaturi chiar si de 3C. Aceasta inseamna ca Biathlon 4D se poate aplica fara probleme primavara devreme, cand exista fluctuatii de temperatura. Combaterea buruienilor apare la scurt timp de la aplicare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura